Monday, June 13, 2011

lelaki x reti besyukur




Based on my observation lah kan,, kebanyakkan ppuan cantek, boyfriend die x hensem pown. Tapi lelaki kalo hensem, mesti girlfriend die cantek. Hmm.. tula mende yg mia prasan bile gy shopping complex or tgk movie.. mia rase, nie menunjukkan yg kaum hawa nie x memilih rupa. Ktorg ikot hati ktorg je. Kalo ktorg suke lelaki tu,, ktorg suke lah! Sometimes we don’t even know for what reason ktorg pilih lelaki tu. And once ktorg dah syg, ktorg akan syg lah kt die. Walopun mulut ktorg slalu dok kutuk2 die x hensem, tp dlm hati ktorg sbenarnye ade bunge.. ktorg tetap syg ! hehe :D
Tapi,, yg lelaki pulak.. asal boleh nk girlfriend cun je! Kalo yg hensem gile or muke pan-asian tu xpela jugak nk demand lebih2,, tapi kalo muke setakad lepas tahap warganegara,, demand pown nak tinggi jugak… hadoiihh!!
Nak girlfriend yg muke kiut cm Nora Danish, tp fikiran nk matang cm Fauziah Nawi.
nak girlfriend yg agy muda, tapi bile perangai kebudak2kan, menyampah pulak.
nak girlfriend yg hormat die, padahal die sdri x reti hormat org.
nak girlfriend yg lemah lembut bile bckp, padahal die sdri kuat maki hamun...

kebanyakkan lelaki x reti besyukur taw. (kebanyakkan ok! not all of them). asal boleh,, die nk girlfriend die tu sempurna segala! muke cantek, badan slim, byk duet, baek hati, penyabar, hormat die, tak suke merajok, tak suke maki.
pastu , bile girlfriend die x cukup sifat2 diatas nie, mule lah die soh berubah itu,, barubah ini..padahal die x sedar yg die tu pon xdela sempurna mane pown.. x brape hensem, badan x brape nak slim, dating pon girlfriend yg slalu belanje, kuat marah lak tu ! Tapi selalunye ppuan nie terima je kekurangan boyfriend die.. lelaki je yg slalu demand lebih2..

Kalo korg dah couple ngan someone tu, pastu korang soh die tukar perangai lah, tukar style, or habit die, makne nye korang akan mengubah die. Korang perasan x yang die takkan jd org yg korang mule2 couple tu?? Kalo korang x suke prangai die ke, ape ke.. nape korang couple ngan die dulu?? Btol x??
Bruno Mars pon ade ckp kt girlfriend die.. “there’s not a thing dat I would change, coz you’re amazing just the way u are”
that’s the thing dat we shud remember. When we love someone, we should love them just the way they are. we seriously have to remember dat no one is perfect, so we have to learn to accept their weaknesses.
you might think dat u can get someone better than her,, but what if the one u rejected, is actually the best one you can ever have??
nti jgn nk menyesal pulak okay~~ ;p

6 comments: