Friday, November 30, 2012

less is best


sabtu lepas, mia, nabila & athir gy Nyumi pye graduation day. The grand Micropolis hall was filled by 144 master graduates and their family (atok nenek yg bertongkat2 pon join skali taw..) According to the tentative, the ceremony should start at 1.30pm. and finish at 5.30pm. However, kegedikkan mereka2 ni amek gamba kt luar dewan, membuatkn majlis start lambat... so it started at 2.30.

ktorg dah runsing sket, takot abes lambat. dah la skang ni pkul 5 dah gelap. Plus, dorg ni lgsg xde raptai ke ape walaupon utk event besar. so ktorg imagine cm agak kelam kabut sket & lambat la majlis tu. So pkul 2.30 majlis pon start.. takde pape pengumumam masok VIP ke, music2 gamelan ke ape.. tbe2 je VIP sume dah muncul ats pentas. first skali ucapan director: 10 mins. (kire agak lame gak sbb die kne promote skolah ENSMM tu). lpas tu ucapan 2 org agy : they took only about 3 mins each!  rase cm best gile sbb telinge x terseksa dengar ucapan ber-page2..

pastu ade performance dr student ENSMM. ok part ni paling best. Before pnyampaian sijil for every courses, akan ade selingan performance lbey kurang 5 mins je. performance dorg sempoi gile. ade yg "rap" pasal lawak2 cliché kt skolah dorg, ade yg wat parody tv programme la, ade performance from their school band, pastu cheerleading perfomance, last skali ade game "who wants to be a millionaire" yg siap ade participation audience agy (utk vote jwpn yg btol) huhu. i think those performances are so simple.. yet, so interesting to watch!


oh, pasal penyampaian sijil plak, baju graduates nye pon biase2 je. jubah mmg jgn harap.. ramai pkai blazer pon dah kire untung. huhu. even director die pon slambe je pkai sweater. ade graduate lelaki pkai shirt je. ade yg pkai blazer, x pkai tie. ade yg pkai blazer, tp pkai jeans & snickers. yg graduates ppuan agy le, pkai short dress sukati je. sleeveless pon die tibai je. huhu. tp dorg ni bgos la gak sbb xyah ade raptai pon. die just tampal list of courses kt pintu masok, pastu pandai2 la nk gy backstage bile turn course dorg. pastu sijil byk2 tu pon slamber je masok dlm clear folder. pastu pemberi sijil tu pegang folder tu, so bile sebut name, die just cabot sehelai tu drpdr folder, pastu kasi. hahaha. lawak gile. padahal kt Msia setiap sijil tu die letak dlm casing keras kot.. siap ade "wanita pemegang dulang" yg memegang sijil2 yg berat tu. haha.

So, dgn x sangka2, event yg spatutnye abes 5.30, abes pkul 4.30 walopun start lewat sejam. hebat kn? xdela nk buang mase byk2.. kte pon xde la kematu bontot duduk dlm dewan tu lame2. huhu.
Tapi xley la disamekn ngan negara kte, Msia ni byk adat, kte bangga ngan budaya kte. and rasenye itu la pon speciality kte kn? kalo kte x preserve adat budaya kte ni, kte jd samelah ngan org2 puteh ni. hilang la sume ke-unique-an kte nti.. x best la cmtu.. kn?

tapi... kalo ucapan kt Msia dipendekkan,, boleh je kot? x langgar adat pon kn? hehe  =)


p/s: enjoy your days in Malaysia! miss you  ^_^

4 comments:

Airil Azmei(Sky EagLe) said...

wahahha...betul!kt kat malaysia berejam...aku kalau jaga konvo siap boleh tido 2-3 round sebab nak tunggu menteri keluar lambat....sigh =.="

p/s: lelaki tu sape ye?

anizzah alli said...

Sempoi gile graduation dy.. Part speech tu pla kan bagus kalau msia bwt mcm tu jgk.. Hohoho.. Rindu dy ea ? Hee.. Law macam tuuu, balik la msia cepat2!! Hihihihi..^^

miasara said...

ZA: xde duet la nk balek :( kte jmpe july next year la insyaAllah k ;)

AIRIL: kannnnnn..?? bazir mase je. huhu. p/s: xyah gedik. haha ;p

Ezra said...

fecilitation gowe! btol ke? kesorangan la najwasara lepas ni.. hehehehehe...